Witte Anjer perkje in Dronten

Witte-anjer-perkje_pijnacker

In 2005 is in Nederland de Witte Anjer geïntroduceerd als uiting van waardering voor alle Nederlandse veteranen. De Witte Anjer is bij de oudere generatie bekend omdat wijlen Prins Bernhard de gewoonte had een witte anjer te dragen. De Witte Anjer is in de Tweede Wereldoorlog op de verjaardag van Prins Bernhard daarom ook gebruikt als protestmiddel tegen de Duitse bezetting.
Vandaag de dag wordt de Witte Anjer gebruikt als blijk van waardering voor de Nederlandse Veteranen. Op speciale evenementen zoals de Anjerconcerten en tijdens de Nederlandse Veteranendag worden aan de bezoekers anjers verstrekt om zo hun waardering voor Nederlandse veteranen te tonen.

In 2019 is het Nationaal Comité Veteranendag begonnen met de oproep aan Nederlandse gemeenten om hun veteranen te eren en waarderen met een speciaal Witte Anjer perkje dat bloeit in de dagen en weken voorafgaand aan de Nederlandse Veteranendag van 29 juni.
Veel gemeenten gaven gehoor aan deze oproep.

Ook een perkje in Dronten

In één van de gesprekken met de voorzitter van onze stichting en de burgemeester, is de aanleg van een Witte Anjer perkje ook besproken. De gemeente staat hier positief tegenover en het eerste contact met een beleidsmedewerker vindt binnenkort plaats.
Omdat het Witte Anjer perkje een eerbetoon aan veteranen is, willen we jullie idee over de locatie van het perkje graag weten. Vul jij de enquête ook in?

Stem mee

Deze poll is gesloten

De gemeente en Stichting Veteranen gemeente Dronten hebben de komst van een Witte Anjer perkje besproken. Wat zou volgens jou een mooie plek zijn om de veteranen te eren? (max. 3 antwoorden mogelijk.)
Vond je dit artikel nuttig?
JaNee