Wenskaarten Actie

kerstkaartenactie Veteranen Dronten

Wist je dat er momenteel meer dan 1000 Nederlandse militairen op verschillende missies over de hele wereld zijn? Zij zijn vier maanden of langer van huis om bij te dragen aan vrede en veiligheid.
En, ondanks de moderne technieken zoals skype, whatsapp, sociale media en email om met het thuisfront in contact te blijven, blijft het toch altijd fijn om fysiek post te krijgen. Tijdens uitzendingen is de militair meerdere keren per week bij het postkantoor te vinden om te kijken of er brieven, kaarten of pakketjes voor hem zijn.
De nu uitgezonden militairen zullen hun kerstdagen en de jaarwisseling moeten vieren met de collega’s om hen heen, in het gebied waar zij hun missie uitvoeren, niet bij hun familie en geliefden.

Stuur een wenskaart

Om zoveel mogelijk uitgezonden militairen een blijk van waardering te geven voor hun inzet start de Stichting Veteranen gemeente Dronten een initiatief om zoveel mogelijk wneskaarten en -tekeningen in te zamelen.
Daar hebben we jouw hulp bij nodig.

  • Koop of maak een kerstkaart of kersttekening en schrijf daar een persoonlijke kerstwens voor de militair op.
  • Zet ook je eigen naam op de kaart. Zit je op school en maak je hem daar, dan kan je ook je leeftijd en school vermelden.
  • Stop je kaart in niet dichtgeplakte en ongeadresseerde envelop (maximaal A5 formaat), voorzien van je afzender naam
  • De kerstkaart kan je inleveren bij of opsturen naar het secretariaat. Stuur je op, zorg er dan voor dat jouw kaart (indien nodig) voorzien is van een blanco envelop voor de militair. De envelop die je gebruikt om naar ons op te sturen, gooien we weg.

Alle kaarten moeten uiterlijk zaterdag 31 oktober ingeleverd zijn.
Wij gaan dan de kaarten overhandigen aan Defensie. Zij zorgen ervoor dat de kaarten via de Militaire Post Organisatie bij de uitgezonden militair bezorgd wordt.

Doe ook mee met deze actie en help de uitgezonden militairen een mooie kerst te geven want elke militair die nu op een missie is, is bij thuiskomst veteraan.

Inleveradres:

Secretariaat Stichting Veteranen gemeente Dronten
p/a Philipsdaalder 14
8253 CL  Dronten

Voor meer inleveradressen, stuur je een mail.

Vond je dit artikel nuttig?
JaNee