We hebben iets voor je

kerstkaartenactie-2023

BUNNIK – Een brief, een kaartje of een pakje. Het is de Militaire Post Organisatie (MPO) niet gek genoeg. Op 23 november werd de opbrengst van de jaarlijkse kerstkaartenactie van Stichting Veteranen Gemeente Dronten overhandigd aan plaatsvervangend commandant MPO, eerste luitenant Bert.

200 Locaties

IMG_20231123_113555

De voorloper van de MPO, de Militaire Veldpost, dateert al uit 1946. Het was voor de toenmalige PTT niet meer doenlijk om de militaire poststukken naar Nederlands Indië te verwerken. Ten tijde van de Koreaanse Oorlog (1951) werd het eerste Netherlands Armed forces Post Office (NAPO) veldpostkantoor geïnstalleerd.
Rond 1995 nam de MPO haar huidige vorm aan en zorgt sindsdien voor de verwerking van post voor militairen. Dat kan post zijn tussen militairen, van militair naar burger bestemmingen of andersom. Hoofd bedrijfsbureau Adrie houdt toezicht op postbussen waar wereldwijd poststukken naar toe gezonden kunnen worden. En met meer dan 3.500.000 brieven, kaarten en pakketjes die op het postkantoor van defensie jaarlijks verwerkt worden door de 36 medewerkers zijn ze gegroeid!
Vorig jaar moesten er nog ongeveer 180 vrachtlijnen in de gaten gehouden worden, nu zijn dat er meer dan 270. Verdeeld over meer dan 200 locaties. Van Noorwegen tot Australië en van Afghanistan tot de Verenigde Staten. Overal gaan de lijndiensten van defensie naar toe.

Erkenning en waardering

Eerste Luitenant Bert en zijn rechterhand Adrie stelden het zeer op prijs dat onze stichting ook dit jaar weer met 2 dozen kerstkaarten aan kwam. Met veel zorg en een begeleidend schrijven zullen zij de kerstkaarten die gemaakt zijn door scholen en particuliere initiatieven, distribueren naar de uitgezonden militairen over de hele wereld.
Bert en Adrie benadrukten wederom hoe fijn het is voor een uitgezonden militair, dat vanuit de maatschappij de erkenning en waardering getoond wordt. Daarom zijn dergelijke initiatieven zoals die van onze stichting zo belangrijk. Beide heren spraken hun waardering uit naar Paul en Arjan van het bestuur die de kaarten overhandigden.

IMG_20231123_111818Douane

De vestiging van de MPO is aangemerkt als een douane zone. Dat betekent dat alle inkomende en uitgaande pakketten, gecontroleerd worden. Een geavanceerde scanner helpt bij deze controles. Alle pakketten gaan door de scanner heen en verdachte pakketten worden er uit gefilterd. Hiermee zorgt men er voor dat er geen goederen verscheept worden die niet voldoen aan de richtlijnen.

Kerstactie

Jaarlijks heeft ook de MPO een sinterklaas- en kerstactie. Dit jaar kan iedereen die een dierbare militair in het buitenland heeft, GRATIS een pakket verzenden. Dit kan van 6 november tot en met 10 december. Bekijk de actie en de voorwaarden op de pagina van defensie.

Vond je dit artikel nuttig?
JaNee

Misschien ook interessant

Geslaagde Nieuwjaarsreceptie

DRONTEN – Op 14 januari 2020 hielden wij onze jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. Dit jaar vergezeld van [...]

Onze nieuwe Evenementen pagina

Heb jij hem al gespot? Onze vernieuwde en verbeterde evenementen pagina? We boden je in [...]