Voorzitter in gesprek met Veteranenombudsman

veteranen-ombudsman

‘t Harde – Op woensdag 21 december was ik uitgenodigd door Rob van der Pol in het veteranenhuis artillerie “t Harde voor een ontmoeting met de veteranen ombudsman.
Natuurlijk had ik wel van de goede man gehoord, maar ik had er geen voorstelling bij. Nu vind ik zeker als voorzitter van de stichting dat alle mogelijkheden aan moet grijpen om meer te weten te komen over alles wat er rondom de veteraan afspeelt. Daar hoort dit zeker bij. Dus vol goede moed die kant op.

Een gezellige ontvangst in het veteranenhuis Artillerie, in een gezellige en ongedwongen sfeer aan het gesprek begonnen. Zeer veel punten zijn bespreekbaar. Van veel kanten kwamen dan ook diverse zaken naar boven. Persoonlijke problemen van diverse aanwezigen, maar ook algemene problemen.
Zoals de veteranenwet, samenwerking met de gemeente, het adresbestand van het NVI met alles wat erbij hoort.

Natuurlijk had de veteranenombudsman niet alle tijd. De beschikbare tijd ging veel te snel voorbij. Ik zal zeker iedere volgende gelegenheid aanpakken om nogmaals in gesprek te komen. Natuurlijk zijn er voldoende andere mogelijkheden. Inmiddels heb ik via mail al contact met de mensen achter de veteranenombudsman.

In het algemeen moet ik zeggen dat ik het als zeer leerzaam en zinvol heb ervaren. En zoals gezegd zal ik een volgende mogelijkheid niet uit de weg gaan om in gesprek te gaan en mijn kennis op het veteranengebied uit te breiden

Vond je dit artikel nuttig?
JaNee