Veterans View weer naar Dronten

Jongeren-bij-View

DRONTEN – Vorig jaar konden de inwoners van de gemeente Dronten al kennis maken met de Veterans View. Kijk door de ogen van veteranen naar hun missies en stap onder de baret. Ervaar wat zij beleefden tijdens hun inzet in dienst van de vrede.

5 Missies, 1 View

De Veterans View is een grote baret met daaronder beeldschermen. Wanneer je daar op klikt, kan je kiezen uit de verhalen van vijf militairen die op een missie geweest zijn. Afghanistan, Rwanda, Bosnië, Cambodja en Korea. In korte filmpjes van één minuut vertellen de veteranen over hun missie. Uiteraard ondersteund met beeldmateriaal.

Lokale Veteranendag

Na het succes van de Veterans View tijdens de Multimedia show voor scholieren, vorig jaar oktober in De Meerpaal, wilde burgemeester van Dronten Jean Paul Gebben de baret dit jaar terug naar Dronten laten komen. En dat is gelukt!
Tijdens de eerste lokale veteranendag, aangeboden door de gemeente aan alle veteranen van de gemeente Dronten, op 22 juni staat de Veterans View in het “Huis van de gemeente Dronten”. Maar niet alleen op deze dag kan een ieder ervaren hoe het is om op een missie te zijn.
De Veterans View is te bezichtigen in de week van 17 tot en met 24 juni gedurende de openingstijden van het gemeentehuis.

De Veterans View is een initiatief van de stichting Nederlandse Veteranendag.

 

Vond je dit artikel nuttig?
JaNee

Misschien ook interessant

Kerstboodschap van uw voorzitter

Biddinghuizen, december 2023 Beste medeveteranen, donateurs, vrijwilligers en sympathisanten, Aan het einde van het jaar [...]

Nuldelijnszorg in nieuw jasje

DRONTEN – Op ieder moment kan je als veteraan behoefte hebben aan hulp. Is de [...]