Veteranentenue

House of Men

Al sinds jaar en dag bestaat er een veteranentenue. Een grijze pantalon, wit overhemd met donkerblauwe stropdas, blauwe of zwarte colbert en zwarte schoenen. Dit beeld is bij vele burgers en veteranen wel bekend.
Enkele jaren geleden startte veteraan Roy Schuurmans het initiatief voor een hedendaags veteranenpak. Hij vond de samenwerking met Rick Moorman van House of Men. Rick bedacht een veteranenpak “Erkenning door herkenning”. Inmiddels is het veteranenpak door iedere veteraan, actief dienend of post-actief, te bestellen. Ook veteraan Paul van onze stichting deed dit en deelt graag zijn ervaring.

Ikzelf heb het pak laten aanmeten bij Rick Moorman zelf in Amsterdam. Daar heeft hij een mooie winkel met goede parkeergelegenheid (voor korte duur gratis maar meer als genoeg om het bezoek af te ronden) Je wordt op een zeer prettige manier ontvangen en geholpen.

Veteranenpak_CLSK_binnenvoering_naam_oranje_donker_blauw_worldofveterans.com-veteranentenue-300x300

Bron: Word of Veterans

Het pak is van zeer goede kwaliteit en heeft diverse Veteranen details die je zelf aan kunt passen, ook dit vind je op de site terug. Een van de details is een oranje omstikt knoopsgat aan de mouw. Als eerbetoon aan alle Veteranen. Daarom ook het verzoek om de onderste knoop los te maken zodat het stiksel zichtbaar is.

Zoals aangegeven op de site wordt alles geregeld door Rick Moorman, alle papieren voor de declaratie en aanvraag extra PGU zitten erbij.

Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat de declaratie vrij snel door Defensie is afgehandeld, helaas wacht ik nog wel op het aanvullende PGU-pakket van Defensie.

Een bezoek aan de zaak van Rick Moorman is zeker een aanrader, maar er zijn ook speciale veteranenavonden waar je naar toe kan.
Het veteranenpak wordt je via Rick Moorman (https://www.rickmoorman.nl/) voor €395,– aangeboden. Met de eerder genoemde declaratieformulieren kan je €300,– terug vragen bij Defensie.
Via deze site https://worldofveterans.com/veteranentenue/ kun je meer informatie verkrijgen over het pak en alles wat er bij komt kijken.

Al met al een mooi gebaar van Defensie richting de Veteranen. Een mooi pak met een gedegen uitstraling. En uiteraard kunnen vrouwelijke veteranen hier ook terecht voor hun nieuwe veteranenpak!

Heb je vragen aan Paul, dan mag je hem emailen: paul@veteranengemeentedronten.nl.

Paul in casual
Vond je dit artikel nuttig?
JaNee

Misschien ook interessant

Kerstboodschap van de voorzitter

Beste mede veteranen, donateurs, vrijwilligers en sympathisanten, Aan het einde van weer een bewogen jaar, [...]

Bestuurswisseling

DRONTEN – Ze is een vertrouwd gezicht binnen de Stichting Veteranen Gemeente Dronten, zorgt voor [...]