Veteranen in de Klas

Zuyderzee Lyceum

EMMELOORD – Vandaag gaven veteranen uit o.a. Dronten en Zwolle gastlessen op het Zuyderzee Lyceum in Emmeloord ter ondersteuning aan ‘The Battle’, een interactief live concert, speciaal voor de onderbouw van middelbare scholen.
Aan de hand van quizvragen komen jongeren meer te weten over het werk van veteranen: wat deden ze op missie? Waarom gingen ze? En wat zagen ze daar? Een meeslepend verhaal muzikaal ondersteund door de Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers uit Assen.

Vidk1
De leerlingen werd gevraagd wat ze van een veteraan weten.

Tijdens The Battle kruipen Nienke en Bart van Het Klokhuis in de huid van drie veteranen. Geholpen door voormalig Landmacht-commandant generaal buiten dienst Mart de Kruif, presentator Pepijn en de leerlingen in de zaal gaan zij op zoek naar antwoorden. Die antwoorden moeten ze vinden in het Nationaal Militair Museum. Een race tegen de klok!

In totaal namen 8 klassen van 30 leerlingen deel actief aan dit spektakel wat onderdeel uitmaakt van de lessen geschiedenis en maatschappijleer. In de gastlessen gingen de leerlingen ondersteund door een veteraan zelf op patrouille in Afghanistan binnen het dilemma programma “Wat zou jij beslissen?”.

Het was een drukke maar leerzame ervaringen voor zowel leerlingen als onderwijzend personeel!

Veteraan in de Klas Emmeloord
Veteraan René tijdens een van zijn gastlessen

Meer informatie over “The Battle” en over Veteraan in de Klas:
The battle: https://www.veteranendag.nl/concerten/battle/
VidK: https://www.veteraneninstituut.nl/algemene-informatie-veteraan-klas/

Vond je dit artikel nuttig?
JaNee