Veteranen brengen eregroet bij vliegersmonument

2022-Dodenherdenking-Eregoet

DRONTEN – Op 4 mei werd de jaarlijkse dodenherdenking gehouden. Voor het eerst sinds de corona pandemie weer op een vol Meerpaalplein. In hoogtijdagen bijgewoond door 250 airgunners maar dit jaar nog maar een. Ron Powers is de laatste airgunner die, ondanks zijn hoge leeftijd van 97 jaar, er op stond om naar Dronten te gaan voor deze, ook voor hem, speciale herdenking. Een herdenking die jaarlijks door Omroep Flevoland wordt uitgezonden vanuit Dronten.

De Stichting Veteranen Gemeente Dronten was eveneens weer aanwezig. En wij zien ons detachement groeien; een goed teken! Blij en trots te zien dat steeds meer, ook jonge, veteranen zich bij ons aanmelden en deelnemen aan dergelijke bijeenkomsten. Namens onze Stichting hebben veteranen Paul en Harian een krans gelegd.

Ook zijn wij trots op de aanwezige bezoekers, oude maar ook vooral jong. Wat mooi dat veel ouders het belangrijk vinden om hun kinderen mee te nemen en te laten zien dat vrijheid niet zo vanzelfsprekend is als het lijkt. Zo geeft ook de huidige generatie het signaal door dat wij het verleden nooit mogen vergeten.

Lest we forget…

Vond je dit artikel nuttig?
JaNee

Misschien ook interessant

Wanneer kan ik de Nederlandse vlag uithangen?

Nederland kent geen wettelijke regels voor het gebruik van de vlag. U mag als burger, [...]

Nieuwsoverzicht aangepakt

DRONTEN – Natuurlijk vermelden wij onze activiteiten en berichten op onze website. En andere wetenswaardigheden [...]