Veteranen bezorgen post

mpo-kerstkaart

BUNNIK – Een kaartje. Kleine moeite, groot plezier. Een oude maar bekende slogan die voor uitgezonden militairen nog steeds geldt! Wij bezorgen ook dit jaar weer de kerstkaarten bij de Militaire Post Organisatie.

De Militaire Post Organisatie, kortweg MPO verzorgt de post naar ruim 250 militaire bestemmingen in meer dan 180 landen. Dit zijn de zogenaamde NAPO (Netherlands Armed forces Post Office) adressen.
Het team van meer dan 30 burgers en militairen verwerkt jaarlijks zo’n 3.000.000 brieven en pakjes. En dat allemaal met de hand! Daarnaast onderhoudt de MPO een nauw contact met de ruim 43 postkamers op de militaire complexen binnen Nederland. Al met al een flinke klus voor een relatief klein team.

Kerstkaartenactie

In september startten wij al onze kerstkaarten actie. Ook dit jaar leverde dit weer een mooi doosje kaarten op. Weliswaar iets minder dan vorig jaar, maar bij de MPO zijn ze niet minder blij met deze actie. Nadat het secretariaat alle kaarten verzameld had, werd er opnieuw contact gelegd met hoofd Bedrijfsbureau Adrie om een afspraak te maken. En op 17 november was het moment om de kaarten te overhandigen. Commandant van de MPO, kapitein Mark, neemt de kaarten in ontvangst en verzekert ons dat zijn team er zorg voor draagt dat deze kaarten weer hun weg naar een uitgezonden militair vinden.

Toekomst

mpo-postzakken

Bij de Militaire Post Organisatie is het niet anders dan in de maatschappij. Ook hier zijn vraagstukken als personeelstekort en verduurzamen aan de orde. Het team is niet compleet dus de druk bij de overige collega’s is hoog. En om alle postkamers te bezoeken maakt men inmiddels ook gebruik van een elektrische auto. Voor de vrachtwagens die onze brieven en pakketten moeten vervoeren, is het lastiger. Hiervoor onderzoekt men nu voertuigen op waterstof.

Al met al was het weer een zeer interessant bezoek, waarbij van beide kanten het plezier duidelijk merkbaar was elkaar weer te zien. Kapitein Mark sprak zijn uitdrukkelijke waardering uit voor het stukje “personeelszorg” en erkenning dat wij met onze kerstkaarten actie bereiken. Een goede reden om dit ook volgend jaar weer op te zetten. En mogelijk kunnen wij de samenwerking met de MPO nog verder uitbreiden. Maar daarover later meer.

Lees ook: Militaire Post Organisatie blij met kerstkaarten actie

Vond je dit artikel nuttig?
JaNee