Toch een dodenherdenking

kransen-2021

DRONTEN – Een virtuele herdenking online en een herdenking met een minimaal aantal deelnemers op het Meerpaalplein zijn in 2021 de ingrediënten van de lokale dodenherdenking.

Vorig jaar was een herdenking op het plein onmogelijk. Alleen onze burgervader legde een krans. Een verdere ceremonie, zoals de Drontenaren gewend zijn, was vanwege de corona maatregelen afgeblazen.
De stichting 4 mei Herdenking Dronten organiseerde dit jaar, voorafgaand aan de minimalistische ceremonie, een online herdenkingsbijeenkomst met muziek, dans en een interview met veteraan Lotte.

Gelukkig werden er dit jaar bij het vliegersmonument weer bloemen gelegd. Natuurlijk door de burgemeester, maar ook door de Flevoscouts, het Christiaan Huygens College (die het monument voor dit jaar geadopteerd heeft), diverse ambassades en organisaties waaronder de stichting 4 mei herdenking zelf. Niet iedereen kan en mag aanwezig zijn. Daar waar bijvoorbeeld de ambassades normaliter een afvaardiging sturen, hebben zij nu een krans gestuurd welke door de scouts gelegd zal worden.
De airgunners zijn er niet. Net als vorig jaar keken ze naar de herdenking via de televisie in Groot Brittannië. Twee nog maar want vorig jaar overleed precies op 4 mei Tom Rogers.

Natuurlijk ontbreken Defensie en de veteranen ook niet. Namens defensie was adjudant De Groot aanwezig en hij legde samen met veteraan Rob van der Pol een krans ter nagedachtenis aan de militaire gesneuvelden.

Gelukkig kunnen we terugkijken op een herdenking die weer van waarde mag zijn maar natuurlijk hopen we allemaal dat het plein volgend jaar weer gevuld is met mensen en dat we weer in volle glorie mogen herdenken.

Vond je dit artikel nuttig?
JaNee