Stuur een wens naar een uitgezonden militair

Kerstkaarten actie op herhaling

Inmiddels 2 jaar geleden startten wij voor het eerst onze wenskaarten actie. Het eerste jaar was zo succesvol dat we het vorig jaar opnieuw geïnitieerd hebben. Met een nog groter succes! Nu wordt het al een traditie, de wenskaartenactie van Stichting Veteranen Gemeente Dronten.

Bedankje-kerstkaartMilitairen zijn blij

Jaarlijks zijn er meer dan 1000 Nederlandse militairen op verschillende missies over de hele wereld. Zij zijn vier maanden of langer van huis om bij te dragen aan vrede en veiligheid. En, ondanks de moderne technieken zoals skype, whatsapp, sociale media en email om met het thuisfront in contact te blijven, blijft het toch altijd fijn om fysiek post te krijgen.

Niet alleen scholen doen mee

Wederom hebben wij alle basisscholen in de gemeente benaderd met het verzoek om kerst/wenskaarten te maken. En ieder jaar zijn zij de hoofdleverancier van de kaarten. Al vanaf groep 3 (6 jaar) worden er mooie en creatieve kaarten naar ons opgestuurd.
Maar vorig jaar zagen wij ook een toename van kaarten vanuit burgerinitiatieven. Gewoon mensen die onze actie, en daarmee uiteraard de uitgezonden militairen, een warm hart toedragen.

Wat moet je doen

Om dit jaar nog meer kaarten naar de Militaire Post Organisatie te kunnen sturen, kunnen we ook jouw hulp goed gebruiken.

  • Koop of maak een kerstkaart of kersttekening en schrijf daar een persoonlijke kerstwens voor de militair op.
  • Zet ook je eigen naam op de kaart. Zit je op school en maak je hem daar, dan kan je ook je leeftijd en school vermelden.
  • Stop je kaart in niet dichtgeplakte en ongeadresseerde envelop (maximaal A5 formaat), voorzien van je afzender naam
  • De kerstkaart kan je inleveren bij of opsturen naar het secretariaat. Stuur je op, zorg er dan voor dat jouw kaart (indien nodig) voorzien is van een blanco envelop voor de militair. De envelop die je gebruikt om naar ons op te sturen, gooien we weg.

Alle kaarten moeten uiterlijk zondag 30 oktober ingeleverd zijn.
Wij gaan dan de kaarten overhandigen aan Defensie. Zij zorgen ervoor dat de kaarten via de Militaire Post Organisatie bij de uitgezonden militair bezorgd wordt.

Doe ook mee met deze actie en help de uitgezonden militairen een mooie kerst te geven want elke militair die nu op een missie is, is bij thuiskomst veteraan.

Inleveradres:

Secretariaat Stichting Veteranen gemeente Dronten
p/a Philipsdaalder 14
8253 CL  Dronten

Voor meer inleveradressen, stuur je een mail.

Vond je dit artikel nuttig?
JaNee

Misschien ook interessant

Veteranen en Actief dienenden krijgen insigne

DRONTEN – Door deelname aan vredesmissies hebben 9.000 Nederlandse militairen indertijd bijgedragen aan de Nobelprijs [...]

Veteranen op Whatsapp

Stichting Veteranen Gemeente Dronten heeft sinds kort een eigen kanaal op Whatsapp. In dit kanaal [...]