Scholen ondersteunen bij Nationale Taptoe

Taptoe 2019

ROTTERDAM – Uitgenodigd worden om te assisteren bij de Nationale Taptoe. Dat overkwam basisscholen “De Wingerd” uit Biddinghuizen en “Koningin Emma school” uit Kampen. Omdat deze scholen ieder jaar weer via het educatieve programma “Veteraan in de Klas” van het Veteraneninstituut, een aanvraag voor een gastspreker doet, heeft onze stichting deze scholen uitgekozen om te assisteren bij de Nationale Taptoe in Ahoy Rotterdam.
Om de ongeveer 3500 veteranen op te vangen en naar hun plaats te begeleiden, heeft de organisatie van dit evenement een oproep gedaan aan de Stichting Veteranen Gemeente Dronten om hier invulling aan te geven.

groepsfotoVoor de groep 8 leerlingen en hun begeleiders (leraren en veteranen) was het op 27 september al vroeg dag. De Koningin Emma school vertrok al om 06:30 uur uit Kampen en was pas om 20:45 uur weer terug. De belevenis was enorm en beide scholen hebben een fantastische dag gehad. Hun inzet is echt lovenswaardig.
Gedurende het gehele evenement hebben alle scholieren zich volledig ingezet om de veteranen een onvergetelijke dag te bezorgen. De hele dag hebben de leerlingen geholpen bij het verstrekken van koffie en thee, het begeleiden naar de zitplaatsen op de tribune of het uitdelen van De Witte Anjer. De veteranen die moeilijk ter been waren, werden uiteraard goed ondersteund.

image00012De leerkrachten waren heel tevreden over hun leerlingen. Ze zagen veel leermomenten. De groep 8-ers spraken op eigen initiatief veteranen aan en hielpen hen waar nodig.
Cruciaal waren ook de veteranen vanuit onze stichting die als begeleiders mee waren. Samen met een leerkracht hielden zij een oogje in het zeil terwijl de leerlingen, die in kleine groepjes verdeeld waren, als ware gastheren en -vrouwen optraden.

Natuurlijk mochten de leerlingen, leerkrachten en veteranen ook bij de show aanwezig zijn. Hoewel het (voor sommige leerlingen) een lange zit was, vond iedereen de voorstelling heel mooi en spectaculair.

Kortom, een buitengewoon geslaagde dag waarop wij veel waardering hebben gehoord van leerlingen, leerkrachten en de organisatie.

Vond je dit artikel nuttig?
JaNee

Misschien ook interessant

Oogstfeest Swifterbant, nat maar geslaagd

SWIFTERBANT – Op 6 juli heeft Stichting Veteranen Gemeente Dronten voor de vierde maal deelgenomen [...]

Scholen ondersteunen bij Nationale Taptoe

ROTTERDAM – Uitgenodigd worden om te assisteren bij de Nationale Taptoe. Dat overkwam basisscholen “De [...]