Ronald Poetiray vertelt over Zuidoost-Azië

Op 08 febr. jongsleden, tijdens ons maandelijkse Veteranen café, hadden wij een zeer interessante lezing van gastspreker Ronald Poetiray. Ronald, zelf ook een veteraan (Korps Mariniers) en inmiddels sinds 01 januari met FLO, werd vergezeld door zijn zoon die ook veteraan (Lumob) is en tegenwoordig werkzaam bij de politie.

Kort na 20.00h begon Ronald met een algemeen verhaal rondom WO II, zowel hier in Europa als in Zuidoost-Azië (Zoals Pearl Harbour en de acties van de Japanners, Birma spoorlijn, enz.) Daarna ging hij verder in op hoe zijn familie het een en ander had meegemaakt, en hoe ze erbij betrokken zijn geraakt. Het hele verhaal werd met verve gebracht en er was aardig wat onderzoek gedaan. Het geheel werd met veel beeldmateriaal en gegevens onderbouwd.

Het was een zeer interessant verhaal, met voor mij zeker veel zaken die mij niet (zo duidelijk) bekent waren.

In ieder geval hebben zo’n 22 veteranen weer genoten van een goed verhaal, het was de gehele lezing muisstil, ik zelf was zelfs zo verdiept dat ik helaas vergeten ben om foto’s te maken. Erg jammer, mijn excuses. Mocht iemand toch nog foto’s hebben dan zien we ze graag via de mail.

Vond je dit artikel nuttig?
JaNee

Misschien ook interessant

Wanneer kan ik de Nederlandse vlag uithangen?

Nederland kent geen wettelijke regels voor het gebruik van de vlag. U mag als burger, [...]

We will remember them!

DRONTEN – 4 Mei 2020 zal altijd in ons geheugen zijn als de dodenherdenking zonder [...]