Nuldelijnszorg in nieuw jasje

NuldelijnsOndersteuning

DRONTEN – Op ieder moment kan je als veteraan behoefte hebben aan hulp. Is de stap naar een huisarts voor een doorverwijzing te groot, dan kan je contact opnemen met een nuldelijns hulpverlener. Ad Hoogstrate, één van de vier regio coördinatoren, legt uit wat er verandert.

De Digitale Sociale Kaart veteranen (DISKv) geeft een overzicht van diensten en voorzieningen op bij jou in de buurt. Om deze voorzieningen en diensten goed te coördineren, is Nederland opgedeeld in verschillende regio’s. In januari 2020 is de regio Flevoland / Gelderland opgestart. Op de website van DISKv lijken dit 2 regio’s, maar het is één gecombineerde regio.

Als regio coördinator ben je het eerste aanspreekpunt voor veteraan, partner van een veteraan of belanghebbende. In de nieuwe opzet is er een betere koppeling met het gespecialiseerde maatschappelijke netwerk, waardoor ook vragen vanuit die kant, sneller bij ons zullen komen (en wij sneller kunnen overleggen). De regio coördinator bekijkt vervolgens welke nuldelijnsondersteuner beschikbaar is en zorgt dat deze met de vragende partij in contact komt.
Het is overbodig te vermelden dat registratie hiervan, anoniem plaats vindt.

De regio coördinator is ook verantwoordelijk voor het houden van regio bijeenkomsten om de nuldelijnsondersteuners op de hoogte te houden en bij te praten. Verder wordt er in samenwerking met maatschappelijk werk ook jaarlijks een aantal dagen gehouden om de nuldelijnsondersteuner te trainen aan de hand van praktijkvoorbeelden. Tevens wordt er een nieuwsbrief uit gebracht om op de hoogte te blijven.
De regio Brabant werkt al een poosje op deze manier en daar zijn de ervaringen positief.

Contact leggen

Wil je in contact komen met de regio coördinator, dan kan je dat doen via de telefoon of email.

Telefoon (24/7): 06 – 1318 3687
Email: rcflevoland@nuldelijnsondersteuning.nl | rcgelderland@nuldeijnsondersteuning.nl

De regio coördinatoren zijn bij toerbeurt bereikbaar en zijn:

  • Ad Hoogstrate
  • Hans Peters
  • Albert van Dijk
  • Marco Nordsiek
Vond je dit artikel nuttig?
JaNee