Monument De Zuid gerestaureerd

Gerestaureerde monument aan De Zuid in Dronten

DRONTEN – In december namen wij contact op met de gemeente om de erbarmelijke staat van het vliegersmonument aan De Zuid in Dronten aan te kaarten. Onlangs ontvingen wij de terugkoppeling met foto dat het monument in ere is hersteld.

Weet u het nog, dat muurtje waar we eind december over schreven? Bij het vliegersmonument aan De Zuid in Dronten plaatste veteraan Erwin op 24 december kaarsjes ter nagedachtenis aan de overleden bemanning van de Lancaster ED-357 uit de Tweede Wereldoorlog. Erwin gaf toen bij het bestuur van onze stichting aan dat de staat van het muurtje erbarmelijk was. Het muurtje was verzakt en vies en de stenen ervoor lagen schots en scheef.
Wij hebben daarom meteen contact gezocht met de gemeente Dronten en aangegeven dat ook dat monument aandacht nodig heeft. Het welbekende vliegersmonument op het Meerpaalplein wordt al goed onderhouden. De gemeente heeft op onze melding meteen actie ondernomen en Kunstwacht ingeschakeld.

Kunstwacht

Kunstwacht verzorgt voor een groot aantal gemeenten in Nederland het beheer en onderhoud van de kunst in de openbare ruimte. Zo ook voor de gemeente Dronten.
En zij hebben keurig werkt verricht, getuige de foto bij dit artikel.
Het muurtje werd weer keurig recht gezet, schoongemaakt en het kleine pleintje ervoor is opnieuw gestraat.

Stichting Veteranen Gemeente Dronten is Kunstwacht en gemeente Dronten zeer erkentelijk voor het snelle handelen en de keurige restauratie van dit monument.

 

Vond je dit artikel nuttig?
JaNee

Misschien ook interessant

Massaal gehoor aan wenskaarten oproep

In september van dit jaar hebben wij een oproep gedaan om onze actief dienende militairen [...]

Multimediavoorstelling “Missie Geslaagd”

DRONTEN – Ruim 600 scholieren uit het basisonderwijs hebben op 5 oktober de multimedia voorstelling “Ver [...]