Militaire Post Organisatie blij met kerstkaartenactie

Aanbieden kerstkaarten

DRONTEN – In een poging om het succes van de wenskaartenactie van vorig jaar te overtreffen, deden wij ook dit jaar in september een oproep aan de basisscholen in de gemeente en op onze social media.
En met trots kunnen we melden dat dat gelukt is!
Diverse scholen en creatieve inwoners hebben massaal van zich laten horen, waardoor er ruim 320 kerstkaarten bij de verschillende inleveradressen zijn aangeboden. En die zijn door de organisator vanuit de Stichting Veteranen gemeente Dronten op 18 november aangeboden aan de commandant van de Militaire Post Organisatie. Van hieruit vinden de kerstkaarten hun weg naar een militair die momenteel op een missie is en de feestdagen niet bij zijn of haar familie kan doorbrengen.

Militaire Post Organisatie

De Militaire Post Organisatie, kortweg MPO, is de PostNL van defensie. De 32 mannen en vrouwen, zowel burgers als militairen, zorgen ervoor dat de meer dan 3 miljoen brieven en pakjes die jaarlijks worden aangeboden, handmatig verwerkt worden en naar militairen op één van de meer dan 180 bestemmingen over de hele wereld worden gestuurd.
De commandant van de MPO is kapitein Mark. Hij wordt bijgestaan door Hoofd Kenniscentrum Adrie.
Wanneer familie en vrienden een poststuk naar de uitgezonden militair willen sturen, kan dit volgens het Nederlandse PostNL tarief. Het poststuk wordt dan naar een NAPO adres gestuurd. NAPO staat voor Netherlands Army Post Office. Zo komt het poststuk bij de MPO terecht. Op basis van het NAPO nummer (bijvoorbeeld NAPO 880) is de bestemming bekend. Handmatig wordt bekeken waar het poststuk naar toe moet en in het overeenkomstige “Postvak” gestopt. Daar worden de poststukken gebundeld, verzendklaar gemaakt en via diverse vervoerders naar de plaats van bestemming verzonden. Eenmaal op de plaats van bestemming, worden de poststukken gesorteerd waarna de militair zijn post kan ophalen op zijn basis. Dit is meestal via de sectie logistiek gefaciliteerd.

Kerstkaarten

De MPO gaat de ingezamelde kerstkaarten niet allemaal persoonlijk versturen. Adrie zal bekijken hoeveel mensen er op elk NAPO adres uitgezonden zijn. Een overeenkomstig aantal kaarten zal door de MPO naar dat adres verstuurd worden met een begeleidende brief. Hierin het verzoek om ter plaatse aan iedere uitgezonden militair een kerstkaart de distribueren en, indien men dat wil, een reactie naar de Stichting Veteranen gemeente Dronten te versturen.
Stichting Veteranen gemeente Dronten wil daarom kapitein Mark en zijn voltallige team enorm bedanken voor gastvrijheid en medewerking aan onze actie. Dagelijks zetten zij zich in om de uitgezonden militairen van post te voorzien. En in het bijzonder onze kerstkaarten. Zo krijgen de militairen het gevoel dat het werk dat zij op hun missie doen, door de samenleving gewaardeerd wordt.

Vond je dit artikel nuttig?
JaNee

Misschien ook interessant

Massaal gehoor aan wenskaarten oproep

In september van dit jaar hebben wij een oproep gedaan om onze actief dienende militairen [...]

Veteranen brengen eregroet bij vliegersmonument

DRONTEN – Op 4 mei werd de jaarlijkse dodenherdenking gehouden. Voor het eerst sinds de [...]