Marco Boerendonk, een veteraan vertelt

MB01

DRONTEN – Afgelopen 10 december was Marco Boerendonk gastspreker in ons veteranen café.
Hier vertelde hij zijn persoonlijke verhaal over zijn militaire carrière en wat alle uitzendingen met hem gedaan hebben. Voor Marco de eerste keer dat hij voor een groep zijn verhaal vertelde. Mooi, soms grappig maar vooral merkbaar emotioneel.
Voor iedereen die er niet bij kon zijn, heeft Marco zijn verhaal op papier gezet.

Hoe het begon

Als kleine jongen speelde ik al graag oorlogje met een vriendje. Eerst in een korte broek met een stuk hout als wapen. Later, toen ik de dumpzaak leerde kennen, was ik al snel in het groen met toen nog een plastic, maar zwart wapen; een M16 weet ik me nog te herinneren.

Ik was 12 en mijn eerste ontmoeting met het Korps Mariniers was tijdens de wereld havendagen in Rotterdam. “Pa”, riep ik, hier wil ik later bij als ik groot ben. Vanaf mijn 16de ben ik gaan trainen. Hardlopen, niet roken en gezond blijven. Ik deed alles voor het korps. Op mijn 17de kon ik eindelijk naar de keuring voor het Korps Mariniers en god, wat was ik blij! Aangekomen in Amsterdam werd al snel gedacht “Haha klein mannetje, die gaat naar de onderzeedienst”. “Haha, nee Korps Mariniers meneer” riep ik trots. De korporaal der Mariniers werd boos omdat ik hem geen korporaal noemde.

Vond je dit artikel nuttig?
JaNee

Misschien ook interessant

Veteranen brengen eregroet bij vliegersmonument

DRONTEN – Op 4 mei werd de jaarlijkse dodenherdenking gehouden. Voor het eerst sinds de [...]

Toch een dodenherdenking

DRONTEN – Een virtuele herdenking online en een herdenking met een minimaal aantal deelnemers op [...]