Kerstgroet van de voorzitter

fijnefeestdagen

Wat hebben we een bewogen jaar achter de rug.
Het begon allemaal zo mooi, een goed gevulde activiteitenagenda en in januari een goede start met een druk bezochte wijnproeverij in het Nieuwjaars café.

In februari dienden de eerste tekenen van de Corona pandemie zich aan.
Begin maart ging alles mis met de opgelegde beperkingen door de “intelligente Lock down”. Helaas hebben we hierdoor de rest van het jaar geen bijeenkomsten meer kunnen organiseren. Ook onze jaarlijkse deelname aan de festivals in Biddinghuizen en Swifterbant konden niet doorgaan evenals in het kader van 75 jaar Vrijheid de geplande multimedia theatervoorstelling “Vrij Land” voor leerlingen bovenbouw basis- en onderbouw voortgezet onderwijs. Het landelijk project “Veteraan in de Klas” werd door het Veteraneninstituut bevroren zodat o.a. de voorbereiding op de theatervoorstelling door veteraan-docenten geen doorgaan kon vinden.

En dan was er natuurlijk ook de compleet uitgeklede lokale Nationale Dodenherdenking. Op initiatief van het bestuur hebben enige tijd na de kranslegging door de burgemeester twee van onze bestuursleden, namens alle veteranen in de gemeente, een bloemstuk bij monument gelegd.
De zolang gewenste en beloofde lokale veteranendag werd door beperkingen in het aantal deelnemers en de “anderhalve meter samenleving” door het College niet georganiseerd. Dit jaar ontvingen we ook het vervelende nieuws dat oud-marinier Ties Sok ernstig gewond was geraakt tijdens een onschuldig klusje in te tuin. Helaas is hij later dit jaar overleden. Tevens zijn dhr Melsert en Revet en de echtgenote van Anton Elshof van ons heengegaan. Wat een gemis voor Anton.

Gelukkig was er ook goed nieuws te melden. Paul van Tintelen, voor velen inmiddels een bekend gezicht in het veteranencafé, heeft de laatste vacature in het bestuur opgevuld. Na vele gesprekken met beleidsmedewerkers van het College werd handen en voeten gegeven aan de door Raad vorig jaar aangenomen motie en ontvingen wij eindelijk subsidie om de kosten van onze activiteiten af te dekken.
Na vorig jaar een zware operatie ondergaan te hebben verloopt inmiddels het herstel van oud-voorzitter Ad Dupain voorspoedig.
En om met elkaar in contact te blijven is het ons gelukt om de Stichting zichtbaar te krijgen in de speciale veteranen-app “Unit Victor”. Zoek je op onze stichting, dan vind je de veteranen die zich daar inmiddels bij aangesloten hebben.

Graag richt ik nog een kort dankwoord aan iedereen die het afgelopen jaar een bijdrage hebben geleverd aan het reilen en zeilen van onze stichting. Zonder iemand te kort te willen doen wil ik speciaal noemen wijnhuis Excluvin voor het verzorgen van de wijnproeverij en bakkerij Tietema voor het verzorgen van de  prachtige taarten voor onze jaarlijkse steunbetuiging aan de lokale hulpdiensten. Een speciale dank is hierbij op zijn plaats voor Hallo / Loko voor de jaarlijkse donatie en DM Compusoft voor het beheren en onderhouden van de website, nieuwsbrief en sociale media.
Maar in het bijzonder wil ik graag Iwan Schilder en zijn team van Lunchroom De Pionier bedanken. Iwan is de afgelopen jaren een fantastische gastheer geweest voor onze veteranencafés. Helaas heeft Iwan moeten besluiten te stoppen. Hiermee zijn we een gewaardeerde steun voor de veteranen kwijt geraakt.

Rest mij nog u en de uwen, ondanks de sociale beperkingen, bijzonder fijne feestdagen toe te wensen en alle goeds voor 2021.
Laten we hopen dat 2021 een jaar wordt waarin we weer bij elkaar kunnen komen. In een nieuw café, maar met dezelfde veteranen en dezelfde gezelligheid. Ik spreek de wens uit dat we dan weer volop aan de sociale en maatschappelijk activiteiten in de gemeente kunnen deelnemen.

Blijf intussen gezond!

Met veteranengroet,
namens het bestuur

Thony Boeije,
voorzitter

Vond je dit artikel nuttig?
JaNee

Misschien ook interessant

Oogstfeest Swifterbant, nat maar geslaagd

SWIFTERBANT – Op 6 juli heeft Stichting Veteranen Gemeente Dronten voor de vierde maal deelgenomen [...]

Veteranen brengen eregroet bij vliegersmonument

DRONTEN – Op 4 mei werd de jaarlijkse dodenherdenking gehouden. Voor het eerst sinds de [...]