Kerstboodschap van de voorzitter

Kerstgroet Voorzitter

Biddinghuizen, december 2022

Beste medeveteranen, donateurs, vrijwilligers en sympathisanten,

Zo tegen het einde van het jaar wordt er traditiegetrouw terug gekeken naar wat er allemaal is gebeurd.
2022 Was een jaar waarin we weer met elkaar in contact konden komen omdat we eindelijk verlost waren van alle beperkingen van covid/corona. We konden weer wat gaan doen. We hebben genoten van de 1e Veteranen dag van de gemeente Dronten, van de diverse veteranen cafés en nog veel meer andere, door de stichting, georganiseerde activiteiten.
Deze activiteiten waren niet mogelijk zonder de hulp van onze trouwe donateurs Hallo, Lunchroom De Pionier, EPS en DM Compusoft. Maar ook niet door de talloze vrijwilligers die geholpen hebben bij de activiteiten en evenementen.

Te veel om op te noemen en het risico om iets te vergeten. Maar toch nog een paar: 4 mei herdenking, motor tocht veteranen, multimediashow in de Meerpaal, bezoek aan de Taptoe, kerstdiner, ………enz.

Maar het was ook een jaar met minder leuke kanten. Graag wil ik stilstaan bij diegenen die ons ontvallen zijn. Ik noem: Anton Elshof (oud medeoprichter) Willem Visscher (UNPROFOR) en Ad van der Vliet. In gedachte zijn wij bij hen. Maar natuurlijk ook onze medeveteranen die door fysieke en/of mentale problemen, sociale beperkingen of andere oorzaken in persoonlijke problemen zijn verwikkeld.
Wij hopen dat zij ons weten te vinden als dat nodig is. Wij proberen dan te helpen of ondersteunen waar mogelijk.

2022 Is een jaar waarin veel gebeurd is. In februari viel Rusland Ukraine binnen, met grote wereldwijde gevolgen. maar ook in Nederland (zoals de stijgende kosten van allerlei levensonderhoud en de stikstof protesten).

Een kerstboodschap is natuurlijk niet compleet zonder een vooruitblik op het komende jaar.
2023 staat voor de deur. Als stichting zijn wij van plan om in contact te komen met nog meer veteranen van de gemeente Dronten. Dit kan natuurlijk altijd tijdens ons maandelijks veteranen café, maar misschien ook op veel andere manieren. Als stichting blijft dit het grootste doel. Mocht je daarin mee willen helpen, kan je je altijd aanmelden als vrijwilliger of bestuurslid. Nieuwe ideeën en gedachten zijn altijd welkom. Samen staan we sterk, zoals we dat ook gewend zijn uit ons verleden.

Afsluitend wil ik jullie vanuit de stichting hele mooie en fijne kerstdagen en natuurlijk het allerbeste voor 2023 wensen. Maak er wat moois van en misschien treffen we elkaar op een van onze evenementen of veteranen cafés. Altijd welkom.

Met veteranen groet, namens het bestuur,
Paul van Tintelen, uw voorzitter.

Vond je dit artikel nuttig?
JaNee

Misschien ook interessant

Veteranen ontvangen waardering op gemeentehuis

DRONTEN – De veteranenvlag wappert al in de mast als de genodigden aankomen bij het [...]

Veteranen in de Klas

EMMELOORD – Vandaag gaven veteranen uit o.a. Dronten en Zwolle gastlessen op het Zuyderzee Lyceum [...]