Hulpverleners in het zonnetje

veteranen-hulpdiensten

DRONTEN – Onregelmatig werken, voor iedereen klaar staan en hopen dat je ongeschonden weer thuis komt. Voor hulpverleners is deze wens de dagelijkse realiteit.
Politieagent, brandweerman of ambulancebroeder is geen baan maar een roeping. Het zelfde geldt voor militairen. Ze willen allemaal maar één ding; de samenleving veiliger en beter maken. Met het risico de hoogste prijs te betalen voor hun inzet; hun leven.

Veteranen begrijpen wat de hulpverleners doormaken. Je bent betrokken bij een actie, helpt je collega’s, betrokkenen en eventuele omstanders. De samenleving ziet het als vanzelfsprekend. “Het is toch je vak!” is een veel gehoorde uitspraak. Maar degene die een dergelijke uitspraak doet, realiseert zich niet onder welke psychische druk zo’n hulpverlener staat. Tel daar de agressie tegen hulpverleners bij op en vraag je dan nog eens af of dat allemaal nog steeds bij het vak hoort.

tietemaTijd voor Stichting Veteranen gemeente Dronten om de hulpverleners weer in het zonnetje te zetten.
Weer, omdat We dit vorig jaar ook al deden. Enkele jaren geleden geïnitieerd door een andere veteranenvereniging in het land met het uitdelen van zelfgemaakte stroopwafels om waardering voor de hulpverleners te tonen. Vorig jaar door ons overgenomen, maar dan met taarten.
Lokale ondernemer Michiel Tietema hoorde van het initiatief van onze stichting om de hulpverleners te waarderen en is het volledig eens met de stelling dat hulpverleners, net als veteranen, best wat meer waardering voor hun inzet voor de samenleving mogen hebben. Daarom wilde Tietema Bakker graag meewerken aan het initiatief zodat veteranen Lotte en Arjan afgelopen vrijdag met een heerlijke verse slagroomtaarten op pad konden om de hulpverleners in Dronten te bedanken voor hun dagelijkse inzet.

Bij het politiebureau worden Lotte en Arjan vriendelijk ontvangen. Na een korte uitleg waarom ze er zijn, kunnen ze mee naar de kantine waar de dienstdoende medewerkers aan de koffie zitten. De taart word bijzonder gewaardeerd, maar was niet nodig. Het initiatief en de erkenning daarentegen, word enorm op prijs gesteld.
Helaas is er op de brandweerkazerne geen woordvoerder aanwezig en moeten zij de kaarten voor de brandweer en ambulance achterlaten bij de GGD. Zij zullen de taart en begeleidende kaart daar ophalen.

NB: in verband met de privacy stelde de politie geen prijs op het maken van een foto. De dames bij de bakker vonden het niet erg.

Vond je dit artikel nuttig?
JaNee

Misschien ook interessant

11 November is de dag

DRONTEN – 11 November is de dag… In noord Nederland een veel gezongen tekst, in [...]

Geslaagde Nieuwjaarsreceptie

DRONTEN – Op 14 januari 2020 hielden wij onze jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. Dit jaar vergezeld van [...]