Geslaagde Nieuwjaarsreceptie

nieuwjaarsrecptie 2020

DRONTEN – Op 14 januari 2020 hielden wij onze jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. Dit jaar vergezeld van een wijnproeverij.
De receptie word geopend met een kort woord van welkom door voorzitter Thony, waarin hij aangeeft dat de gemeenteraad een motie heeft aangenomen die de activiteiten van de veteranen in de gemeente moet ondersteunen. Een bijzonder welkom was er voor burgemeester Jean Paul Gebben, die in een korte rede bevestigde wat de voorzitter al aankondigde en dat hij vindt dat de inzet van de veteranen gewaardeerd moet worden. Het officiële gedeelte wordt afgesloten met de aankondiging van wijnadviseur Alex van der Wall van wijnhuis Excluvin en de proeverij kan beginnen.

Alex neemt de aanwezigen mee in een reis door de bekendste wijngebieden van Europa. Hij presenteert ons wijnen van kleine wijnboeren; de pareltjes onder de wijnen.
De avond wordt opgebouwd van lichte wijnen naar zwaardere wijnen, oftewel van rosé naar rood. Daarnaast krijgen we, als kers op de taart, een dessertwijn en een sherry voorgezet.
Na een lekkere frisse Franse Legaux rosé (Legaux is het huismerk) en Legaux blanc gaat de reis naar Duitsland voor een witte wijn van wijngoed Eller. Daarna drinken we nog een Legaux Grand reserve (gerijpt op eiken hout) en voor de zoete liefhebbers nog een lekkere dessertwijn. Na wederom de Franse Legaux rouge proeven we nog een Duitse wijn van wijngoed Eller en een Italiaanse wijn, Enzo genaamd. Om af te sluiten proeven we de Legaux rouge Grand Reserve en een heerlijke sherry.

Omdat wijnen de smaken van kip, vlees en vis versterken, en andersom, was aan Lunchroom De Pionier gevraagd om bijpassende hapjes te serveren. Sandra en Iwan hebben lekkere gerechtjes samengesteld waardoor zowel wijn als hapje er vaak nog beter uitkwamen.
Al met al was het een gezellige en informatieve avond waarbij het mijn indruk is, dat iedereen met een positief gevoel huiswaarts keerde.

Vond je dit artikel nuttig?
JaNee