Geslaagd kerstdiner in Aeres Hogeschool

Opening Kerstdiner

DRONTEN – Afgelopen veteranencafé hielden wij ons kerstdiner. En wat was het fijn om weer gezellig met elkaar samen te kunnen zijn. Ook het kerstdiner heeft de afgelopen 2 jaar On-Hold gestaan.

Gastheer op de Aeres Hogeschool Dronten en veteraan, Harian heeft zijn werkgever bereid gevonden om de accommodatie te faciliteren en chef-kok Johan heeft voor de de Stichting Veteranen Gemeente Dronten een heerlijk kerstdiner samengesteld.
Traditioneel was de kerstmaaltijd een “blauwe hap”.

Tussen 18:30 uur en 19:00 uur werden de gasten met hun introducé ontvangen. Bij binnenkomst werd een glaasje glühwein geserveerd. De kantine was reeds omgetoverd tot een gezellige ruimte met knusse tafels. Rond 19:00 uur opent voorzitter Paul de avond met een moment stilte voor de collega’s die ons ontvallen zijn. Daarna houdt hij een korte kerst toespraak waarin de vrijwilligers bedankt worden voor hun inzet en de sponsoren voor het mogelijk maken van al onze activiteiten. In het bijzonder werd het aanwezige personeel van Lunchroom De Pionier genoemd vanwege hun maandelijkse belangeloze inzet tijdens onze bijeenkomsten. Aansluitend wordt het buffet geopend.

Blauwe hap

Kerst buffetIedere woensdag eet men bij de Koninklijke Marine een Indische rijsttafel. In jargon heet deze rijsttafel de ‘blauwe hap’. Een ‘blauwe’ was de bijnaam voor iemand van Nederlands-Indische afkomst.
De rijsttafel-traditie is door de andere krijgsmachtonderdelen overgenomen. En niet alleen op de woensdag, ook op andere (speciale) dagen serveert men de blauwe hap.
(Bron: defensiefotografie)

Chef-kok Johan heeft zichzelf overtroffen en een geweldige maaltijd voor onze veteranen bereid. Babi Pangang (varken van eigen school boerderij), Foe Yong Hai (met eieren van eigen schoolboerderij), gehaktballetjes in satésaus, vegetarische groente stoof en milde kip-kerrie. Aangevuld met bami, nasi en rijst. Een overdadige keuze die gretig aftrek vond bij de aanwezigen.

Jong ontmoet oud

Het was fijn om te zien dat er ook veel jonge veteranen naar deze avond zijn gekomen. Van 31 tot en met 80 jaar, mannen en vrouwen. En iedereen vond elkaar, zat bij elkaar aan tafel en kletste over allerhande onderwerpen. Gezellig om dit te zien onder het genot van een drankje, kerstmuziek en een digitaal haardvuurtje.

samenzijn

Aan het einde van de avond ging een ieder met een voldaan gevoel huiswaarts na de bekenden en nieuwe vrienden alle goed voor komende feestdagen en het nieuwe jaar gewenst te hebben.
Voor de ingelogde leden is het fotoalbum beschikbaar in de mediatheek.

Vond je dit artikel nuttig?
JaNee

Misschien ook interessant

Wanneer kan ik de Nederlandse vlag uithangen?

Nederland kent geen wettelijke regels voor het gebruik van de vlag. U mag als burger, [...]

Veterans View weer naar Dronten

DRONTEN – Vorig jaar konden de inwoners van de gemeente Dronten al kennis maken met [...]