Multimediavoorstelling "Ver weg en toch dicht bij"

Wanneer

11-10-2022    
10:30 - 14:00

Waar

De Meerpaal
De Rede 80, Dronten, 8251 EX

Op 11 oktober organiseert de Stichting Veteranen gemeente Dronten in samenwerking met De Meerpaal de multimedia theatervoorstelling “Ver weg en toch dicht bij” voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs en klas 1 en 2 van het voortgezet onderwijs.

Deze voorstelling komt tot stand door een samenwerking tussen de Koninklijke Landmacht en Nationaal Comité Nederlandse Veteranendag.
Een multimedia voorstelling in het teken van burgerschapsvorming waarbij we het onderwerp erkenning en herkenning voor veteranen bekijken door de bril van een veteranengezin.

In de voorstelling “Ver weg en toch dichtbij” wordt het leven van een militair vanuit een ander perspectief belicht, namelijk vanuit dat van zijn of haar kinderen. Het publiek gaat op bezoek bij een gezin uit Assen, waarbij de vader werkzaam is bij de Luchtmobiele Brigade, op uitzending gaat naar oorlogsgebied in Afghanistan. In de voorstelling worden de dochter en de vader vanaf zijn vertrek naar Afghanistan gevolgd, maar ook in de periode na thuiskomst.

Via educatieve activiteiten wil Stichting Veteranen Dronten de kennis over veteranen verspreiden en erkenning en waardering voor veteranen in de Gemeente vergroten.

Meer informatie of met jouw school deelnemen, stuur ons een bericht en wij brengen je met de projectleider in contact.

Deze dag komt tot mede tot stand door: