Eerste Lustrum Stichting

5jaar-stichting

DRONTEN – Op 2 mei 2018 verschenen de toenmalige dagelijkse bestuursleden op het notariskantoor om de Oprichtingsakte van Stichting Veteranen Gemeente Dronten te ondertekenen. Nu, in mei 2023 vieren wij niet alleen ons eerste lustrum maar tevens het bestaan van 15 jaar Veteranen gemeente Dronten.

In 2008 al, werd door een aantal veteranen én met behulp van de burgemeester, een veteranencommissie opgericht. In eerste aanleg was de doelstelling van de commissie primair gericht op het bevorderen van het onderlinge contact tussen veteranen in de gemeente met hun directe verwanten onderling.
Al snel kwamen daar enkele activiteiten bij zoals deelname aan de 4 mei herdenking, ontmoet eens een veteraan en namen wij deel aan de Koninginnedagen in de dorpskernen. Er werd een ontmoetingsplek gevonden in Lunchroom De Pionier en daar werd elke 2 maanden een bijeenkomst gehouden.

Maar na verloop van tijd bleek dat het vanuit verschillende oogpunten beter was om deze commissie de transformeren naar een rechtsvorm, te weten een stichting.
En zo passeerde de akte op 2 mei 2018 en was Stichting Veteranen Gemeente Dronten een feit!

Sindsdien werkt het bestuur hard aan het professionaliseren. Zo moesten wij hard aan de bak om aan de AVG te voldoen, werd er meer en meer de samenwerking gezocht met het gemeentebestuur en werden interessante sprekers aangetrokken voor de invulling van de, inmiddels maandelijks gehouden, veteranencafés. Ook op communicatief gebied is veel veranderd. De website werd in een fris jasje gestoken, de sociale media kanalen werden opgezocht en er verschijnt maandelijks een digitale nieuwsbrief.
Ook werkt de stichting nauw samen met de dorpsverenigingen en zijn wij inmiddels te vinden op bijvoorbeeld de sleepbootdagen in Biddinghuizen.

Onlangs zijn de eerste commissies opgericht om de activiteiten die de stichting ontplooit en de ambities die wij nog hebben, waar te maken. De 5 bestuursleden kunnen dat inmiddels niet meer alleen en daarom zoeken wij nog steeds vrijwilligers. Lijkt het je wat, bekijk dan eens onze vacatures.

Zo is er de afgelopen 15 jaar veel gebeurd en hebben wij nog mooie plannen. Maar eerst vieren wij ons eerste lustrum op woensdag 10 mei in ons vertrouwde onderkomen met een hapje en een drankje.

 

Vond je dit artikel nuttig?
JaNee