Via educatieve activiteiten wil Stichting Veteranen gemeente Dronten de kennis van en over veteranen verspreiden en erkenning en waardering voor veteranen in de gemeente Dronten vergroten.

Op deze pagina lees je meer wat wij in samenwerking met oa. het Nederlands veteraneninstituut voor jou kunnen betekenen.

veteraan-in-de-klas
NLVi-liggend

Veteraan in de Klas

In samenwerking met het Nederlands Veteraneninstituut, geven veteranen van onze stichting gastlessen op basisscholen en scholen in het voortgezet onderwijs.
Veelal doen wij dit in onze eigen gemeente, maar ook daarbuiten.

Deze gastlessen hebben vaak een thema zoals:

  • Wat betekent het om veteraan te zijn?
  • Hoe is het om als militair lang van huis te zijn in een risicovol gebied?
  • Wat doet een oorlogssituatie met een mens?
  • Hoe was het om op missie te gaan en wat heb je gedaan en meegemaakt?

Maar er zijn ook diverse scenario’s van het dilemma programma “Wat zou jij beslissen?”

Wil je meer weten over gastlessen, bezoek dan de website van het Nederlands Veteraneninstituut of stuur ons een email.

Multimedia Voorstellingen

In samenwerking met oa. theater De Meerpaal en een orkest van de Koninklijke Landmacht, bieden wij een multimedia voorstelling aan de scholieren in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs aan.

Deze voorstelling is interactief en geeft de kijker een indruk van het leven van militairen op uitzending en hun achtergebleven gezinnen. Live scenes en filmbeelden worden ondersteund door livemuziek en voorzien van commentaar door een presentator.

RGGJ-orkest-1
sleepbootdag-2022

Deelname aan lokale evenementen

Door middel van een stand op de lokale evenementen in de dorpskernen Dronten, Swifterbant en Biddinhuizen, stellen wij de aanwezige bezoekers in de gelegenheid om met veteranen in gesprek te gaan.

Hoor uit de eerste hand hoe het is om veteraan te zijn, wat de huidige wereldpolitiek doet met een veteraan en hoe zij het hebben ervaren om op een missie te gaan.

Verder verzorgen wij graag op verzoek lezingen of gastlessen aan het bedrijfsleven. Neem voor een passend aanbod contact op via ons formulier.
Ook proberen wij de samenleving te betrekken bij het wel en wee van veteranen en actief dienende militairen door bijvoorbeeld de traditionele kerstkaarten actie.