Dronter fractie laat zich informeren door Veteranen

VVD fractie bij SVGD

DRONTEN – Tijdens het tweemaandelijkse veteranencafé van onze stichting op 9 april, werden wij vergezeld door de VVD fractie van de gemeente Dronten.
Sinds de omvorming van de veteranen commissie naar een stichting, zijn er doelstellingen geformuleerd. Voorzitter Thony Boeije heeft een heldere presentatie voorbereid om de fractieleden een uitgebreide toelichting van de doelstellingen te geven. Zo werd het duidelijk dat de stichting geen “Clubje oude mannen met een stok” is, maar dat zij staat voor brede samenwerking op diverse maatschappelijke vlakken.

Eén van die vlakken is het geven van voorlichting op scholen in samenwerking met het landelijk project “Veteraan in de Klas” van het veteraneninstituut. Het bleek voor de fractie toch een eye-opener dat van alle scholen binnen de gemeentegrens, 60% gebruik maakt van deze gratis gastsprekers. Hier valt nog winst te behalen.

Na een uitgebreide vragenronde, de nodige aantekeningen en diverse actiepunten, vervolgde de fractie uiteindelijk haar vergadering in besloten kring elders.

Vond je dit artikel nuttig?
JaNee

Misschien ook interessant

Unit Victor, de app voor veteranen

Gratis app voor en door veteranen Ken jij Unit Victor al? Via deze gratis app [...]

Massaal gehoor aan wenskaarten oproep

In september van dit jaar hebben wij een oproep gedaan om onze actief dienende militairen [...]