Bezorg een glimlach met jouw kaart

Kerstkaarten actie op herhaling

Bezorg jij dit jaar ook een glimlach op het gezicht van een uitgezonden militair met jouw kerstkaart? Het is alweer 3 jaar geleden dat wij voor het eerst onze wenskaarten actie startten. De traditie zet zich voort, de wenskaartenactie van Stichting Veteranen Gemeente Dronten! Na aandacht in de media door onder andere De Drontenaar en Omroep Flevoland is onze eens zo klein begonnen actie uitgegroeid tot een prachtig initiatief.

Bedankje-kerstkaartMilitairen zijn blij

Naar verschillende missiegebieden over de hele wereld worden jaarlijks zijn er meer dan 1000 Nederlandse militairen uitgezonden. Zij zijn vier maanden of langer van huis om bij te dragen aan vrede en veiligheid. En, ondanks de moderne technieken zoals skype, whatsapp, sociale media en email om met het thuisfront in contact te blijven, blijft het toch altijd fijn om fysiek post te krijgen.

Niet alleen scholen doen mee

Wederom hebben wij alle basisscholen in de gemeente benaderd met het verzoek om kerst/wenskaarten te maken. En ieder jaar zijn zij de hoofdleverancier van de kaarten. Al vanaf groep 3 (6 jaar) worden er mooie en creatieve kaarten naar ons opgestuurd.
Maar inmiddels ontvangen wij ook kaarten vanuit burgerinitiatieven. Gewoon mensen die onze actie, en daarmee uiteraard de uitgezonden militairen, een warm hart toedragen.

Wat moet je doen

Om dit jaar nog meer kaarten naar de Militaire Post Organisatie te kunnen sturen, kunnen we ook jouw hulp goed gebruiken.

  • Koop of maak een kerstkaart of kersttekening en schrijf daar een persoonlijke kerstwens voor de militair op.
  • Zet ook je eigen naam op de kaart. Zit je op school en maak je hem daar, dan kan je ook je leeftijd en school vermelden.
  • Stop je kaart in niet dichtgeplakte en ongeadresseerde envelop (maximaal A5 formaat), voorzien van je afzender naam
  • De kerstkaart kan je inleveren bij of opsturen naar het secretariaat. Stuur je op, zorg er dan voor dat jouw kaart (indien nodig) voorzien is van een blanco envelop voor de militair. De envelop die je gebruikt om naar ons op te sturen, gooien we weg.

Alle kaarten moeten uiterlijk vrijdag 17 november ingeleverd zijn.
Wij gaan dan de kaarten overhandigen aan Defensie. Zij zorgen ervoor dat de kaarten via de Militaire Post Organisatie bij de uitgezonden militair bezorgd wordt.

Doe ook mee met deze actie en bezorg de uitgezonden militairen een glimlach en een mooie kerst want elke militair die nu op een missie is, is bij thuiskomst veteraan.

Inleveradres:

Secretariaat Stichting Veteranen gemeente Dronten
p/a Philipsdaalder 14
8253 CL  Dronten

Voor meer inleveradressen, stuur je een mail.

Vond je dit artikel nuttig?
JaNee