Stichting Veteranen Gemeente Dronten

Beste ,

Ondanks de vermelding dat we in de maanden juli en augustus geen nieuwsbrieven zouden versturen, hebben we toch aanleiding gezien om dit wel te doen.
Zo willen we je graag een update geven over de gezondheid van Ties en geeft de grote enquête uit het voorjaar aanleiding tot inzichten over enkele bestuurszaken.

Ook hebben we een nieuwe poll op de website en een leuke aanbieding van Márion Reizen.

Veel leesplezier dus!

Met veteranengroet,

Arjan de Wit,
webmaster

Update Ties

In de laatste nieuwsbrief vermeldden we dat onze collega Ties ernstig letsel had opgelopen tijdens een val in zijn achtertuin. Volgens de laatste informatie is zijn toestand nog niet verbeterd. De vooruitzichten op verbetering helaas ook slecht. Ties moet bij alles geholpen worden en kan eigenlijk alleen praten. Soms helder en alert maar soms ook niet realistisch. We wensen Ties en zijn naasten veel sterkte en hebben dit nogmaals met een kaart ondersteund.

Van het bestuur

Graag willen wij naar aanleiding van de enquête dit voorjaar een stand van zaken geven op het gebied van de financiële ondersteuning in 2020 door de gemeente. Eind 2019 werd door de Raad de motie ´Ondersteunen activiteiten voor veteranen´ aangenomen. Dit was kort na de aanvraag Activiteitensubsidie voor 2020 door de stichting.
Omdat er toen veel zaken ineens parallel gingen lopen werd het overzicht houden wat lastig. Toen daar ook nog eens de Corona pandemie bij kwam, had iedereen ineens andere prioriteiten.
Hierdoor moest de stichting ineens een nieuw activiteitenplan en bijbehorende subsidieaanvraag indienen.
Alle gebeurtenissen hebben er toe geleid dat een door de burgemeester toegezegde Veteranendag niet kon worden uitgewerkt, activiteiten van de stichting werden afgelast en het overleg met de behandelaars van de subsidieaanvraag en de motie verloopt traag.
Inmiddels heeft de stichting een nieuw activiteitenplan met bijbehorende begroting ingediend. Het blijft echter 'koffiekdik' kijken. Het overleg met de gemeente over het uitwerken van de aangenomen motie en de toekenning van financiële ondersteuning voor 2020 worden in de komende periode hervat.

Nieuws van de website
Schuttersput verheven tot kunst
Plaggen afsteken, gat graven, middendekking aanbrengen, zandhoop goed aanstampen, plaggen eroverheen. Wie weet niet hoe je een schuttersput graaft? Maar hoe wordt zand nu kunst. Dat bekeek veteraan Paul afgelopen…
Lees meer...


Een barbecue houden in deze tijd, kan dat?
Een barbecue houden in deze tijd, kan dat?
Dat is de stelling van onze nieuwe enquête.
Druk op de knop om jouw mening te geven!
STEM
Aankomende evenementen

Voor 8 september hadden we weer ons Veteranencafé gepland staan. We hebben echter in overleg met Lunchroom De Pionier besloten om ook dit café nog geen doorgang te laten vinden.

Met Márion Reizen naar Zandsculpturen
Met Márion Reizen naar Zandsculpturen
Touroperator Márion Reizen uit Dronten organiseert in het kader van 75 jaar bevrijding op woensdag 9 september een volledig verzorgde dagtocht naar de Zandsculpturen in Garderen.
De dagtocht is inclusief entree, lunch in Garderen en drankje op de terugreis.

Wanneer je tijdens het reserveren de volgende tekst bij de Notities invult,
ontvang je € 6,00 korting op de arrangementsprijs:
Actie Veteranen

Meer info en reserveren!
OPROEP

Voor onze aanhanger zijn wij met spoed op zoek naar nieuwe stalling!
Onze huidige stalling is niet langer beschikbaar.
Ken jij iemand die een loods, schuur of garage heeft, waar onze aanhanger (tegen kleine vergoeding) gestald kan worden, neem dan contact met ons op.

Vind je deze nieuwsbrief nuttig?

      

Voor tips en Lief en Leed: mail de webmaster

Stichting Veteranen Gemeente Dronten
Philipsdaalder 14, Dronten
alle rechten voorbehouden
Facebook Twitter LinkedIn
Wijzig je abonnement    |    Bekijk online